Duiken

Bonaire behoort al jaren tot de top 3 van de beste duiklocaties in de wereld. Dit mede door de mogelijkheid om op de meeste duiklocaties vanaf de kust direct te kunnen afdalen naar de riffen welke zich bijna om heel Bonaire en klein Bonaire bevinden. Op het gehele eiland vindt u overal de duiklocaties duidelijk aangegeven vanaf de weg door geel geschilderde stenen. Op diverse plaatsen kunt u naar wrakken duiken waarvan de bekendste de Hilma Hooker ( 27 mtr. ) en het Windjammer wreck ( 55 mtr. ) zijn.

Bij de meeste duiken zult u een grote diversiteit aan koraal en vissen tegenkomen en meestal wel een zeeschildpad en soms kunt u duiken met de dolfijnen.

Via de Padi duikschool Belmar Diving welke zich direct naast ons appartement bevindt kunt u alle benodigdheden huren. Duiken is alleen mogelijk met een Marine Park Fee For Divers USD 25, - p.p. wat u ook gratis toegang verschaft tot het National Park Washington Slagbaai.


Surfen

Op Sorobon Beach gelegen aan het prachtige blauwe Lac Bay met zijn witte stranden, en enige minuten verwijderd van onze villa, is het door de altijd aanwezige aanlandige wind perfect surfen. Direct vanaf het strand kunt u als gevorderde en als beginner perfect surfen doordat Lac Bay voor het grootste gedeelte uit ondiep water bestaat en door de aanlandige wind komt u altijd weer op het strand uit. En ook voor de meegekomen niet surfers is het heerlijk vertoeven aan het strand van JibeCity zie (www.jibecity.com) U kunt hier tevens uw plank en zeil opgetuigd en wel huren tegen redelijke tarieven.


Design: Greenflash Internet | © 2013 Iguana Holiday Rentals