Over Bonaire

Bonaire is een van de ABC eilanden, de andere zijn Aruba en Curaçao, en behoren tot de Nederlandse Antillen. Het totale landoppervlak van Bonaire is 288 km2. Bonaire ligt 80 km ten noorden van Venezuela, 50 km ten oosten van Curaçao en 95 km van Aruba.

Klimaat
Bonaire heeft een tropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur op Bonaire is 27 graden Celsius. Het wordt overdag zo’n 30 graden en ’s nachts koelt het maar een paar graden af. Tussen zomer en winter bestaan minimale verschillen. De koelste maand is januari en de warmste maand is september. De zeetemperatuur is van eind november tot april tussen de 24 en 27 graden Celsius, daarna soms oplopend tot 29 graden Celsius. In de maanden oktober, november en december valt de meeste regen wat gemiddeld ca. 500 mm per jaar is.

Bevolking
De bevolking op Bonaire is erg vriendelijk. Op straat groet men elkaar en iedereen heeft tijd voor een praatje. De officiële spreektaal is Nederlands echter de dagelijkse spreektaal is op Bonaire hoofdzakelijk Papiamento. Verder wordt er veel Engels en Spaans gesproken.

Drinkwater
Het drinkwater van Bonaire wordt gezuiverd en is van uitstekende kwaliteit. U kunt zonder bezwaren het water uit de kraan drinken.

Geld
Op Bonaire worden zowel de Antilliaanse gulden (NAf), als de Amerikaanse dollar geaccepteerd. Met een wereldpas kunt u geld opnemen bij alle geldautomaten. Deze kunt u vinden in Kralendijk en op het vliegveld. U kunt zowel Antilliaanse guldens als Amerikaanse dollars opnemen. Creditcards zijn te gebruiken in de meeste grote winkels en restaurants.

Watersport
Op Bonaire zijn er diverse mogelijkheden om te watersporten. U kunt een toerboot huren om lekker langs de kust te gaan varen of een speedboat om lekker te gaan waterskieën of wakeboarden. U kunt hier ook parasailen Boottrips met de Seacow voor snorkeltrips met lekkere hapjes of met het thaise jonk de Samur (zie ook www.samursailing.com ) of met de Aquaspace (www.aquaspacebonaire.com ), de onderwaterwereld bekijken door de glazen bodem. Kayakken in de mangrove bossen (www.mangrovecenter.com)

Natuur
Bonaire heeft een schitterende natuur. Zie voor informatie hierover (www.bonairenature.com)

Overige activiteiten
Landsailing (www.landsailingbonaire.com) , Fietsen met cycling Bonaire of zelf fietsen huren (zie www.Bonaire.startkabel.nl )
Design: Greenflash Internet | © 2013 Iguana Holiday Rentals